[本港] 食物水準大降 Spaghetti House @ MK

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Link: http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3701

上星期六晚,到旺角和至愛買一些電腦accessories, 之後去食飯,諗住找個可以坐得巧d嘅地方,所以去了 Spaghetti House.

上到去,星期六晚呢d黃金時候,居然兩層坐位有一半是吉位,不以為然,叫了一個龍蝦餐

首先,個湯正常,但完全應該係罐頭湯,連一舊龍 蝦肉刀無

之後,個芝士焗龍蝦帶子天使面,好乾沒有足夠嘅sauce , 仲有,好淡口,無芝士及cream sauce 嘅香味,至愛食了一住刀吾再食

再來醬燒豬仔骨,portion 頗夠,但居然好硬身,Dan Ryan嘅巧食過spaghetti 嘅好多,徐了吾夠林外,個sauce吾得 ,完係只係一個茄汁base 嘅sauce, 所以,如果食rib, 刀係Dan Ryan 巧d!

環境刀坐得幾c服,侍應態度刀非常好,只係衰最重要嘅一項食物水準比以前,禾覺得差了很多!

The bill is around $340........in future, I would opt to afford a bit more to go to Dan Ryan, in lieu of going to Spaghetti house any more  
回應 schmid9394 的帖子

Spaghetti House好耐冇去,比你提起又想去下
以前cwb果間幾好食E+唔知
回覆 讚好 不讚 使用道具

Me too.  Long time no go there.

But really no good, suggest you DON'T GO

So, alternatively, I suggest you go to Dan Ryan @ Harbour City.  The ribs there is much better~!

schmid9394 發表於 2011-5-29 10:45
Me too.  Long time no go there.

But really no good, suggest you DON'T GO

你介紹Dan Ryan咁就過兩日去試下~thz

ess 發表於 2011-5-29 10:47
你介紹Dan Ryan咁就過兩日去試下~thz

Suggest to order the rib & 青口 ~!!

sure I will~thanks brother

schmid9394 發表於 2011-5-29 10:38
Link: http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3701

上星期六晚,到旺角和至愛買一些電腦acce ...

Spaghetti House真係一間間架咋, cwb戲院果間又會好食過Times sq後面果間喎~ 師兄下次再有機會去旺角又想搵間咁上下西餐廳的話, 可以試下裕商場果間 California Pizza Kitchen 丫, ok好味架~

睇得唔食得,仲有發現一樣嘢 ~ 刀叉插落塊扒度,粘曬sauce 點用啊!?

schmid9394 發表於 2011-5-29 10:38

唉﹐一餐下來三百多塊變成了這個樣子﹐這是蹧蹋得一日的雅興......

其實D大牌子既店,  唔同地區食同一樣既食物, 味道都唔同, 都有分 grade 架~~~(e.g.  Central > TST > CWB)

我都好耐冇去啦!

我都好耐冇去la
乜原來差左咁多..
咁下次要去你介紹固間至得la
謝謝分享 !

not sure if chain restaurants will use genuine fresh ingredients! probably it is better to go to independent restaurants, with hopefully better quality of food! usually chain restaurants, services are not too bad!

sweet4214 發表於 2011-5-29 15:26
睇得唔食得,仲有發現一樣嘢 ~ 刀叉插落塊扒度,粘曬sauce 點用啊!?  ...

超強觀察力!

三百幾蚊係香港...有至少百五蚊比左租啦
重想有啲乜野食...
至少環境乾淨,人少可以傾到計,侍應態度ok....算好架喇

依家唔知點解間間都差左,我上星期去元氣,由於係坐卡位,所以係一次過order,呢間都間唔中有幫襯都ok,但係今次一見佢個三文魚壽司,
有幾件睇落好唔掂,無左三文魚既紋,睇落唔新鮮,試食一件,即刻要吐番出黎,魚肉係"梅" 即時叫佢地換過,換番幾件睇落正常,但係口感
都係no good,整體其他野都差左,又細件左,依家少左人食日本野,連特首都要出黎做show,但咁既質素點叫人去幫襯

好耐無去過
3百幾飲罐頭湯!!!!!!!!!!!!!!

奶的至愛是誰。。。上上下下、左左右右、定前前後後   

以前尖咀 Adidas 對面果間 意粉屋 幾好吃架 (對比其他分店) , 可能因為都幾多鬼佬去果間 , 所以會稍微認真 d

playboy18 發表於 2011-5-30 12:23
依家唔知點解間間都差左,我上星期去元氣,由於係坐卡位,所以係一次過order,呢間都間唔中有幫襯都ok,但係今次 ...

可能百物騰貴,要將貨就價!