人高難敵屋矮,胸闊還須氣足!

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

交流只在香港,
香港如此交流?

風吹草偃.

討論

搞笑: 5.0
搞笑: 5
發表於 2011-5-31 21:08
在下只想說,
任何掌大局者,
其所為不一定是其所想!
為了顧及全面,有時唾臉自乾.
雖,
不一定認同,但絕對瞭解!

不解?
一堆人忙著,
不是風?不是草?
扯東扯西!

真明白,
此處風吹草偃之意?
回覆 讚好 不讚 使用道具

也許,我們都本以為自己是風。

風怎麼吹、草就該往邊倒。

到最後才發現、原來我們只不過是草。

總要經歷、才會了解。

也不去逆著風行事了。

但是,我還有很多事未經歷過呢。

你們是草,但我不是風
你們是風,但我不是草

我只是一個年老的土地公,
看守着這遍泥土。

討論

我們比你還幸福,因為我們能選擇留下或是離開,不帶走一片雲彩。發表於 2011-6-1 01:01

上面的點得好!
能夠滋潤這片大地的,
不是風,也不是草.
風和草只是短暫的住客.

141心胸狹窄, 斬腳趾避沙蟲, 淨系做咸網算巴啦.

marlboro27 發表於 2011-6-1 05:35
141心胸狹窄, 斬腳趾避沙蟲, 淨系做咸網算巴啦.

唔關心胸事.現在這遍地容不下害虫,咁咪刹左d害虫囉,唔需要燒左d草.無人叫你地做害虫.

有d人入來141從來唔去紅區交流,只係一味係道做[煽民亂]的喉舌,佢收到[煽民亂]的人工又唔會分出來,我做唔斬左佢,唔通走去叫佢交廣播費?

討論

補充: 除左[煽民亂], 仲有[發淫瘋],都係第二個剷除目標發表於 2011-6-1 14:18

火馬 發表於 2011-6-1 13:46
我地有睇囡囡的廣告;就夠啦!四台收入都係咁之嘛!唔通我做幾多分鐘;都要響科林;同人講清楚咩........ ...

我針對果個唔係你, 我係有理由相信某個人係收左利益不停係道宣傳佢既黨派.

點解一個人從來就只在這個區係咁反共,係咁反政府,無去其他區,就算有都係為左講埋一些反共反政府的言論,
封完帳號又再復活,死心不息,多年來無休無止...

我們不是慈善機構, 沒有利益可圖的服務為何要持續經營, 難度為左你地幾位的個人喜好或個人利益?
我停左這個慈善服務又何需要你地幾位的贊同呢!
真係多講都浪費口水. 再講關埋這個區,ban埋你地幾個人帳號,仲乾手淨腳.

留返d時間建設本壇功能,對大家先至係有利.

討論

吸引: 5.0
ess
吸引: 5
非常贊同發表於 2011-6-1 15:17

火馬 發表於 2011-6-1 13:46
我地有睇囡囡的廣告;就夠啦!四台收入都係咁之嘛!唔通我做幾多分鐘;都要響科林;同人講清楚咩........ ...

你叫人地唔好發火, 你自己又要串嘴...

四台從來都冇迫過人寫報告, 亦都唔會寫得多夜遊報告而上位或者有優惠, 而且我地都係自發性的..

見師兄既主題有成2331個, 應該好明白依個道理, 小記/板主們有冇強迫過你開 ? 唔開就罰你分 ?

回應 141小記 的帖子

天生萬物以養人 人無一物以報天
跟住果句等有心人自己續

討論

搶鏡: 5.0 搞笑: 5.0
鬼神明明 自思自量發表於 2011-6-1 21:48
搶鏡: 5 搞笑: 5
自續.....好耐無試過添,要諗吓,要諗吓.......呢句先係正經o既:ess版主,讚呀!!發表於 2011-6-3 13:44

141小記 發表於 2011-6-1 14:14
我針對果個唔係你, 我係有理由相信某個人係收左利益不停係道宣傳佢既黨派.

點解一個人從來就只在這個區 ...

點解一個人從來就只在這個區係咁反共,係咁反政府,無去其他區,就算有都係為左講埋一些反共反政府的言論,
封完帳號又再復活,死心不息,多年來無休無止...

哈!哈! 哈! 上便果段真係講得好! 唔怪之得啦...!
原來就係講緊果個冤魂不息的愛割傢伙!

算啦, 再封佢咪一樣會復活, 留返佢係度同大家一齊玩下囉!
再加埋D四台新玩意, 到時仲精彩過D酒店囡囡報告,
况且佢而家個名起得幾好嘩!可以有好多聯想嫁!

ess 發表於 2011-6-1 15:22

殺,殺,殺,殺,殺,殺,殺,

takkeung.m 發表於 2011-6-1 19:54
殺,殺,殺,殺,殺,殺,殺,

你鐘意續呢句呀~專重你的選擇

ess 發表於 2011-5-31 23:22

「天地不仁,以萬物為芻狗。」

講真﹐全靠會員發帖﹐討論區先至有內容﹐網站先至有廣告收入。帖子減少﹐人流就會減少﹐廣告收益亦相應降低。

講到底﹐四台同會員之間係互惠關係﹐並非乜o野「天﹑人」關係。討論區畀會員發帖表達意見﹐亦由人流獲取廣告收益-- 除非呢個唔係成立討論區o既原意啦。

ALEX112377 發表於 2011-6-2 09:17
十足十某D議員一樣
為反而反
成日9up

食物連兵有咁易擺休呀

我一直都在賽馬區和成人區出貼較多,其他區真是什少「出聲」,但老實說,141討論區的功能,其他討論區都有啦!如果唔係出貼有分助升級,我係唔係141出貼根本無所謂,不過既然可以貼,當我呃分又好,支持又好,咪貼下其他話題囉。

講真我相信有人,從來都唔會入成人區,亦有人成人區大量出貼,但其他區出貼數可能是零,如果有一天突然係某區講一下政治話題,就比人話好日都唔發貼,出貼就攪混亂,依樣好唔公平,。其實,討論區本來就可以讓人自由發表意見,唔應該有任何政府審查,限制邊啲言論可以講,邊啲唔得!如果本討論區真係拍有麻煩,不如直接關閉其他區,咩香港交流,內地交流,全部關閉,只留吃喝玩樂區,咁咪咩麻煩都無囉!

老實講,依個板板人流真係算少,我統計過同一個內容的貼,我在此出,點擊率都最多雙位數,在另一個討論區,最差都不少於150,新以如果在普通區再有咁多風風雨雨,真係會趕走好多人,當然成人區不會受影響。

如果你問,覺得依個板咁少人睇,我做咩仲要上嚟貼?因為對此板始終仲有感情分,所以就算出個貼得幾十人睇,我都選擇此為第一發貼處,但如果此板再增加一些不得民心的奇怪限制,只會令更多人流失。

針無兩頭利,如果怕有麻煩,亁趣只保留成人區,肯定咩麻煩,咩唔岩聼既言論都無,反正141本來就是成人資訊交流區,其他區只是陪襯!真係要玩,其他板自由好多,我想講:有關工作人員,請珍惜一直支持你地既舊會員,如果你地認為我地只係141的雞肋,Ok, 我講咁多廢話,同你地講聲sorry 。

仲吔風雲色變

ALEX112377 發表於 2011-6-2 09:26
依個區D人成日以為自己好重要
實則就係垃圾
四台一日上落成萬會

我唔知你條數點計出嚟,就算真係有成萬,我「幾肯定」有60%都係因為去成人區而累積返嚟!

同埋一日過萬唔覺得係好成績,大把討論區每日過三四萬!如果再將成人區同普通區分柝,我都唔知普通區究竟有幾多人次,

只不過過萬人次就沾沾自喜,作為管理人員,你會唔會太固步自封呢?

我就覺得新例幾好.反少啲政府,俾多啲建議,對香港係好事.
依家中國仲係崛起階段,雖然弊端不少,但整體來說,仍是功多於過,在現時巔覆國家政權,期望改朝換代,根本就是不切實際,有害無利.
少點責罵,多點體諒,相信對個人、對香港、對中國,都是好事.

ALEX112377 發表於 2011-6-2 10:08
真好笑
係撐某人
就明D

如果唔係比你地鎖正身,我洗用分身出貼?如果我要隱身,連正身logo都唔出啦!

唔上嚟,你估損失係我地一班會員咩?你講依d晦氣說話,以經再唔係理性交流,仲要扣人帽子!

如此不能接受不同的理性意見分享,不如快d鎖post算啦