[制度安排] 本站的 積分計算方法

有多啲分響手, 多啲機會派分鼓勵新會員 ! 小記大人好野 !
回覆 讚好 不讚 使用道具

突然咁杯樣搞一搞....我本來有既野又冇晒....唉....

多謝晒下面四位的支持....只係細佬...一至五多數唔係香港工作...
工作地方又未必上到網....唉...

收到,即係話唔鼓勵人係咁回應或引用

小記兄:我明白你的用意,係想杜絕洗版或亂派分,不過你有否想過,新的計算法好受魅力影響,而魅力係要靠較高級的會員俾的(低級的每天可給人的魅力有限),會唔會造成新會員好難先可以升級,令佢地好冇癮呢?
純粹討論,請忽見笑

long1083 發表於 2011-6-18 00:34
收到,即係話唔鼓勵人係咁回應或引用

你 concept 錯, 係叫用户發多 D 好文章或者回覆有深度, 博人加你魅力, 從而得到一個平衡, 計算出你論壇既身份吾係鳩吹出來, 即係話有人送十萬威望比你, 你得百零分魅力, 你都吾係一個等值合格既究極元老

CHANSON17 發表於 2011-6-18 00:23
突然咁杯樣搞一搞....我本來有既野又冇晒....唉....

我都有好多分身降了級, 冇所謂, 開黎無聊玩下嗟

benny2 發表於 2011-6-17 23:59
快過班廣告手戶口成長重好.

啱啱睇過, 冇幾多廣告手受影響.

我都好難先上到元老
要元老先出得report會否有點兒那個

求你講清楚 發表於 2011-6-18 01:14
你 concept 錯, 係叫用户發多 D 好文章或者回覆有深度, 博人加你魅力, 從而得到一個平衡, 計算出你論壇既 ...

ching,我明白,但實在有多少人會加魅力呢?我試過開post,寫酒店報告,都係得廿幾分魅力,始終魅力係要靠人俾,又或者靠friend多,唔係自己攞,我估你都試個好多次吧,你又有冇計過你咁多魅力係點得黎呢?
如果你有一些可以吸引多些魅力的方法,不妨告訴大家,等d等升的會員,唔駛俾魅力限住冇很升呀

141小記 發表於 2011-6-18 00:01
每日派分額已調整.
大約一日可以派20次
希望老會員多d照顧新手,唔好只派比老友班底

這個安排幾好

long1083 發表於 2011-6-18 01:46
ching,我明白,但實在有多少人會加魅力呢?我試過開post,寫酒店報告,都係得廿幾分魅力,始終魅力係要靠人俾, ...

認同,魅力呢家野唔多唔小好睇你識得多唔多人,多唔多friend派比你,派開比你個d,當你每次出report就幾乎次次都派
好似一個新人咁,出report,唔識人冇friend,就算個report有幾咁精彩都好,被評的魅力亦好難多個一個元老級出一個普通report的魅力數
所以新人都要惗辦法增加自己知名度先有用

long1083 發表於 2011-6-18 01:46
ching,我明白,但實在有多少人會加魅力呢?我試過開post,寫酒店報告,都係得廿幾分魅力,始終魅力係要靠人俾, ...

禾都有派唔小比奶啦

豬仔8888 發表於 2011-6-18 01:55
禾都有派唔小比奶啦

多謝ching過往的支持,其實我又唔係好介意仲有冇得再升級,當然有得升梗係好過冇得升啦,不過我在這位置都幾滿意啦,只係擔心會出現兩極化啫

軍佬 發表於 2011-6-18 01:54
認同,魅力呢家野唔多唔小好睇你識得多唔多人,多唔多friend派比你,派開比你個d,當你每次出report就幾 ...

十分同意,所以我建議另想辦法防止洗版好過啦

小記兄,多謝你的回應及加魅力,等你的新政策,不過我始終覺得,網絡世界要玩得開心,少規則比多規則好,當然我知有些問題會令你好煩,亦會令網變慢,不過我都係唔希望為咗小數人,令大部份人冇癮啫

這點其實跟群組的生存頗有關係,如果想要魅力,最好入群組,如果想要威望,就要去主板.

141小記 發表於 2011-6-18 02:13
這點其實跟群組的生存頗有關係,如果想要魅力,最好入群組,如果想要威望,就要去主板.
...

最好兩邊都去下

mastertim 發表於 2011-6-17 23:48
總之由今日起唔準隨便叫雞,唔準隨便射精,做以上動作要有合理理由同解釋. ...

生理需要算唔算合理

141小記 發表於 2011-6-18 02:13
...

睇完哂
冇辦法
唔寫個

利害!

long1083 發表於 2011-6-18 02:11
小記兄,多謝你的回應及加魅力,等你的新政策,不過我始終覺得,網絡世界要玩得開心,少規則比多規則好,當然我知 ...

無論易玩難玩,乜都係假.
留住大家的人,都未必留得唔住大家的心.

一句講晒l: 內涵最緊要!

大家點解要嚟一世一?
都係為咗哩一句,無好嘅素質,
所有積分都係變返做1同埋0.一關左個電掣就係咁先.

今次改革.相信有好無壞,亦係最合適的時機.
討論區會變得有質素,群組d人會間中走下出來,
而且應該會無咁多灌水呃分帖,cdr都會看得舒服,人流就會好自然咁多咗.

而群組就會變得比較輕鬆自由,師兄們會樂意派分,
新手加入各個小圈子後更容易認識朋友.
隨後變成四台的新力軍.

CHANSON17 發表於 2011-6-18 00:23

e家有番la