曼谷 AKA( 赤)日式燒烤

一世一食評
名稱: AKA( 赤)
地址: 曼谷 central world
網址: -
中國美食: -
口味: 日本菜
美食款式: 燒烤 
餐廳種類: 商場/地舖 
味道: 4分
環境: 5分
服務: 5分
衛生: 4分
抵食: 4分
推介美食: 1.5小時任食燒烤
是次消費: 120 每人HKD
價錢種類: 午餐
返啅指數: 9/10

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

話說去左泰國玩左七日!有日 lunch 響 central world ,嘩!真係頭痛,食店實在太多,都唔知食乜好刺之際,見到呢間 AKA 赤日式燒烤,記得有網友介紹過,397 匹任食,岩哂我一條友!

店鋪環境!

天氣炎熱,整杯 lime soda 先!!

先焗個炭爐一陣!

嘩!好猛火呀!正!

先講調味,有 lemon 汁、 豉油、唔辣但似豆整醬味 ge 辣椒醬同蒜蓉,嘩,超正呀!!

先黎飯(好食)、豆腐(好硬,唔好食!)

第一 round : 牛肉、豬腩肉、唔知乜菇、腸仔、粟米

一路燒一路食!正!

第二 round : 整個麵豉湯清清個口,正!有蝦、南瓜、牛肉、豬肉、生菜

用生菜包住食,另有風味!!

D 蝦比想象中好,肉爽唔痴殼!!

食到飽飽,一個鐘唔駛,連埋杯 lime soda 47X匹為港紙 12X 到,有炭燒,正!

多謝觀看!!

討論

吸引: 5.0 惹火: 5.0
吸引: 5 惹火: 5
回應 東莞蜈蚣 的帖子

一條友可以盡情食咁多!!正啊!!!
回覆 讚好 不讚 使用道具

我是食肉獸, 至愛任食烤肉, 正

they gave you rice to fill you up a bit first so you would not order so much other kinds of food! usually this kind of all-you-can-eat restaurant, not a lot of vegetables, but a lot of meat! the shrimps looked good, and of course, the sauces as well!

回應 東莞蜈蚣 的帖子

泰國的燒烤醬料的味道怎麼樣?

回應 angelclaire 的帖子

對哦!!不知道泰國的燒烤醬料的味道怎麼樣呢?

D 飯係自已 order ,可以唔要!不過D 烤肉用黎送飯正呀!佢好似仲有好多野叫,有幾種魚,不過我無叫 !!

wanmeimei 發表於 2011-6-26 09:17
回應 東莞蜈蚣 的帖子

泰國的燒烤醬料的味道怎麼樣?

D 燒烤醬其實同韓式果D差唔多,無乜味 ge ,得小小豉油味,所以唔會太搶食物 D 味!反而自已調果個醬,佢有 lemon 汁,酸酸地,好開胃!

每人 120 HKD. The price is reasonable.

Why all 1 mark ah.

It looks great and delicous........

Very hungry.............need to go now for lunch now~!

schmid9394 發表於 2011-6-26 12:52
Why all 1 mark ah.

It looks great and delicous........

咦!係喎!  我原本打好哂出 post ,點知佢話 click 漏一樣野,成個 post 無左!嚇到我想死,因為打左好耐!  於是乎試下用 <- (回上一頁)啦,第一次唔得,好彩第二次就得,我見D 資料大部份響返度,個心定返D,填返D 空格,點知果D 評分變哂 1 分我都唔知添!而家改返啦!!多謝師兄!

東莞蜈蚣 發表於 2011-6-26 13:14
咦!係喎!  我原本打好哂出 post ,點知佢話 click 漏一樣野,成個 post 無左!嚇到我想死,因為 ...

你算巧巧彩,我試過click 漏一項之後,reload 刀乜刀無。

所以,而家,禾刀會先係MS word 寫巧,才paste 落呢度!

schmid9394 發表於 2011-6-26 13:21
你算巧巧彩,我試過click 漏一項之後,reload 刀乜刀無。

所以,而家,禾刀會先係MS word 寫巧,才paste ...

係啦!真係好慘架!我唔慣用MS word 寫,不過睇黎要學下啦!多謝師兄!!

東莞蜈蚣 發表於 2011-6-26 12:15
D 燒烤醬其實同韓式果D差唔多,無乜味 ge ,得小小豉油味,所以唔會太搶食物 D 味!反而自已調果個醬,佢 ...

indeed, you get to mix the sauce, but with some brown sugar, could even be better!

angelclaire 發表於 2011-6-26 21:32
indeed, you get to mix the sauce, but with some brown sugar, could even be better!

好提意喎!下次再去帶定包黃糖試試先!thx~~~

正啊 , 任食的嗎 ?

JZX100 發表於 2011-6-27 11:21
正啊 , 任食的嗎 ?

係啊!1.5 小時任食!!

睇落好正喎,下個月去曼谷時一定要試吓........

一定好好味, 但我呢幾年都無去過泰國

係任 食 wor !!!  正亞

lime soda  隻杯 我好like!!!!