[野戰/槍械] 鎗王 Shooter are you ready ????

回覆 讚好 不讚 使用道具

Kick Off 發表於 2011-7-29 14:49
第一次, 忍忍你

乃真係好人士

回應 Kick Off 的帖子

初時玩後, 手仔真係好倦架. 佢地D鎗落好多滑潤油加上D火藥粉, 玩完要洗手.
無錯9MM真係好正.
相信要玩番真鎗都幾難,除非有間平民D既真鎗鎗會成立啦

我都想試下燒槍呀

Kick Off 發表於 2011-7-29 14:51
Ching knows IPSC also, please share more info with us

I am just a 2 hit 6, hehehe~~

Gino17 發表於 2011-8-5 13:27
I am just a 2 hit 6, hehehe~~

you're kidding

porter 發表於 2011-7-29 23:57

初時玩後, 手仔真係好倦架. 佢地D鎗落好多滑潤油加上D火藥粉, 玩完要洗手.

Don't go to visit hotel girls so often very soon you can saved enough money to join a shooting club, hehehe~~

討論

吸引: 5.0
吸引: 5
發表於 2011-9-14 23:44

黑仔神 發表於 2011-7-28 19:47
扣怇分啦

亂嗡

Shoot him, hehehe~~

黑仔神 發表於 2011-7-28 19:46
仲有短槍係唔可以帶返屋企

長槍佢會搵人黎你屋企

Center fire rifle could keep at home but must store in a lockable gun safe, also the bolt have to be removed and store at armoury.

Shotgun don't have such restriction but in recently years the Arms Licensing Office are getting more and more tight on the rules.....

porter 發表於 2011-7-29 23:57

相信再有平民鎗會既機會都唔高啦, 轉打氣鎗 IPSC 都可以止吓咳 

sniperzero 發表於 2011-7-23 23:26
入槍會唔會好貴??

哥哥 同 方中信 果套好正. 想了解多一些, 請問打鎗係咪先醫生評估?讀 course 同考試在那報??
tks  

kama_520 發表於 2011-8-30 10:43
哥哥 同 方中信 果套好正. 想了解多一些, 請問打鎗係咪先醫生評估?讀 course 同考試在那報??
tks   ...

哥哥同方中信打既係真鎗 ( 當然係講戲裡面 )
打真鎗係唔需要醫生先評估, 不過鎗會可能要求申請人填報有冇某種疾病記錄 ( 如精神病 )
通常鎗會會安排 course 同考試, 多數喺自己鎗會內搞掂

我都好中意抢,多谢分享

回覆 Kick Off 的帖子

謝謝提供資料, 個考會否好難??

kama_520 發表於 2011-9-1 13:11
回覆 Kick Off 的帖子

謝謝提供資料, 個考會否好難??

唔難考, 不過一定要熟悉安全程序同口令, 跟住就係掌握射擊技巧同節奏

m... thx for sharing. really want to try

Kick Off 發表於 2011-7-14 16:52
兩套鎗王電影介紹實彃射擊, 幾大型人揸鎗個 look 真係我輩萬千玩鎗男仕既 fantasy
可惜香港玩實彃射擊實在 ...

請教kick off 兄,請問張國榮所用的槍械是甚麼型號?
大概是幾銀一枝呢?

掉那星 發表於 2011-9-15 00:23
請教kick off 兄,請問張國榮所用的槍械是甚麼型號?
大概是幾銀一枝呢?

師兄, 哥哥用果支係 IPSC open division 既鎗
相信係 SVI 牌仔既 custom gun, 紅點鏡
我估兩萬元左右

Dorlands 發表於 2011-9-14 23:47
want to try, but the one near Tsuen wan needs two member referrals and 500K membership, can't afford ...

that's why only rich people can afford now