Max 1GB/s 讀取效能

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Max 1GB/s 讀取效能
OCZ RevoDrive 3固態硬碟

登錄/註冊後可看大圖

採用 PCI-Express x4 介面並支援全新 VCA 2.0 技術,
最高讀寫速度高達 1000MB/s Read 、 925MB/s Write ,
4K Random Write 最高更可達 130,000IOPS

Virtualized Controllerr Architecture 2.0 技術

登錄/註冊後可看大圖

OCZ 「 RevoDrive 3 」 SSD 產品

OCZ 香港代理商 Microworks 表示, OCZ 「 RevoDrive 3 」
240GB 版本建議零售價為 HKD$5899 、 480GB 版本價格待定,代理商提供三年保固服務

登錄/註冊後可看大圖

採用 Mavell SAS RAID 控制晶片

登錄/註冊後可看大圖

SandForce SF-2281VB1 NAND Flash 控制晶片

登錄/註冊後可看大圖

採用 PCI-Express Gen2 x4 介面  

登錄/註冊後可看大圖

32 顆 Micro MLC NAND Flash

討論

HKD$5899 個價錢太貴了,,沒有金錢支持~發表於 2011-8-4 09:56
HKD$5899  個價錢太貴了,,沒有金錢支持~
2T 硬碟依家都係600左右咋
mcc20 發表於 2011-8-4 12:48
2T 硬碟依家都係600左右咋

你用咩會用到甘大??
回應 星K3 的帖子

我都好應同師兄之說法~~
TOO 貴><
企controller連ssd,其實唔算好貴,
不過reliability高唔高? mtbf 幾多 hours?
240GB 版本建議零售價為 HKD$5899,  Too expensive for normal users
OCZ 最近有款SSD乃嘢,攪到又投訴,又好似要回水。
我覺得如果用係os 層面反應計
基本上過左 200MB/s read 150MB/s write 之後其實都唔覺話有咩好大分別
哩個數...買兩隻細hdd + onboard raid都做到啦...

哩d卡用黎做benchmark就一流...除非你諗住放過好好好好好多人用o既db 係上面 and/or 你周邊其他hardware唔係樽頸 如果唔係都唔值得晒錢買

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 15:54