【推銷遊戲】

火..   [複製鏈接]

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

悶悶地攪個 games 玩下 ...

玩法:

1) 每人向我推銷一件產品 (數量只限一個) ... 要係現實中有得賣 ... 先要貼張圖上黎 ... 再出一個比實際價值高嘅價錢 ... 然後加段描述推銷下 ... (請依照樓下 #2 例子格式參與)

2) 成功令到煩惱版主加分讚賞 ... 我就會用 4 幣 " 買 " 咗件產品 ...

規則:

1) 每位會員只可以參與一次 ... 歡迎用分身參與 ... 但同一日只限參與一次 ...

2) 由於小弟身家唔多 ... 產品價格只限 $1 至 $100,000 ...

3) 呢個遊戲不設時限 ... 歡迎大定隨時黎挑戰自己 ...

4) 本人有最終決定權 ...  

產品:搵你吹BearBear

市值:10,000

現售:100,000(炒作價)

賣點:全球獨家發售,最適合受老板氣的打工仔,受客戶氣的人員,受老婆/老公氣的人士等等。

現實社會中做人處處受氣,翻過來又俾氣人受,這個全球首創和獨家發售的「搵你吹BearBear」就最適合大家啦!

首先「搵你吹BearBear」是用厚皮樹膠製造,加上防水防曬處理,包吹佢唔漲,包吹佢唔爆。最啱做出氣袋,或是吹氣袋。

此產品有兩個操作模式:吸氣式和呼氣式

吸氣式適用於使用者一日受了各式各樣的悶氣,寃屈氣,霉氣,等等時,把「搵你吹BearBear」當成出氣對象,把一日收集到的負能量轉化到此產品上。使用者會心情頓然開朗,精神爽利,食欲大增,人都會身心健康,長命百歲。

呼氣式適用於送給找你麻煩的人士;「搵你吹BearBear」在此模式下,會將平時收集到的悶氣,寃屈氣,霉氣,等等,吹出來。不停的向使用者吹BearBear。使用者會心情煩躁,坐立不安,嚴重失眠,食欲不振,短壽等等。(本公司不建議採用)

因為「搵你吹BearBear」日常收集了很多負面的能量;悶氣,寃屈氣,霉氣,一大堆的;所以要定期清洗。只要用清淨之水洗洗,放在溫暖的陽光之下.........把「搵你吹BearBear」設置為寧靜的模式(關掉它),自然會把負能量消除,可以再重新使用。(不明白人類自己不能用大自然的寧靜致遠,澹泊明志的方法去清洗身心,不用受氣,又不用俾氣人受。但係就爭住搶購本公司的「搵你吹BearBear」。攪到啲工人日夜加班,日日問候我家人,好彩本公司最照顧員工,每人送一隻「搵你吹BearBear」,我就舒服多。只是有一少撮別有用心的員工,私下賣了去圖利;依舊日日俾氣我受!好在我已修煉到口中無「搵你吹BearBear」,心中有「搵你吹BearBear」!一嘆!)

警告:「搵你吹BearBear」操作模式切勿攪亂,除非想學習修煉到無氣可受,無氣可授的境界。其他人士若弄錯操作模式:該呼氣時吸氣,該吸氣時呼氣,以致精神紊亂,身心失調,嚴重者導致捽死的話;本公司一律不會承擔任何法律上後果和賠償。(我唔想俾你吹到BearBear聲)

保養:本公司為感謝用家支持,一生人每天都用「搵你吹BearBear」,本公司會終生保用﹣即係保到你死嗰日囉。(不過話時話啦,世人每天不是受人氣就是俾氣人受,除了帶動本公司從中撈一大票之外,確係好可憐㗎。攪到本公司年中都要做唔少善事,好事,利益眾生事,法事.....等等,善哉善哉!!!)

總結:善用「搵你吹BearBear」,可以使人延年益壽。誤用「搵你吹BearBear」就簡直自作自受。(本公司這發明,是曠世發明,只此一家。只是當年仍是純情青年,初時沒有申請專利,以致膺品,劣品充斥世界。否則本公司現在會比蘋果公司更大呢!各位師兄,若你以前用過疑似「搵你吹BearBear」的產品。請向本公司選購,認明正貨。)

搵你吹BearBear樣板

討論

吸引: 5.0
跟據煩惱版主改善了,謝謝提醒  發表於 2011-8-27 00:44
回覆 讚好 不讚 使用道具

例子 :

登錄/註冊後可看大圖

蘋果一個

市值 : 約 10 蚊以下

現售 : 20 蚊

賣點 : 呢個係我親手種 ... 全球只得一個 ... 貴一倍其實賣平咗 ...

如果推銷成功 ... 我就會奬 20 蚊 4 幣比參加者 ... 作為奬勵 ... 就係咁簡單 ...

......... 玩SALE野TECHNIQUE   

支持煩惱版~加分齊齊加,煩惱版加幾分我都加幾分比參加會員

唔好問咁多 發表於 2011-8-11 18:25
例子 :

你意思是用虛擬幣買實物嗎?  是的話如何交收

真正好 game ,以創意 考創意

我sell我自己

市值 : 無人知

現售 : 樓主自開價

賣點 : 呢個係我

小生是個品味獨到 非常人
溫柔個性可我長相 極是醜
獨是溫柔無奈人間 不接受
雖則如此還是性格 依舊優
一天眼前破舊板塊 當路障
細看板中是口尖釘 朝向上
那刻正好美女不知 危於夕
唯我啋令其人不要 從中來
憾事皆因女生回眸 花失色
幸好一語得即另其 轉路走
莫教他人徒添危險 從中生
因此清除障礙重責 由我行
呵呵成其好事歡欣 從中來
樓主我咁好人買我吧!!!!!!!

討論

我唔曉开价,其实我不求四币只求公数  發表於 2011-8-11 20:17
謝謝 版主  發表於 2011-8-12 11:24
請樓主勿見怪 我已經棄權了可以不理我  發表於 2011-8-12 11:26

修改  不是樓主我咁好人賣我吧!!!!!!!

是樓主我咁好人買我吧!!!!!!!

等我找下家檔先....搵到好野就post上來

咦 ~ 巧似好新鮮下咁 WO !~  

煩惱 發表於 2011-8-11 20:23
跟返 2 樓個格式喎...仲未貼圖呢...

我唔知搵咩圖贴喎,其实我真人好帅的嘻嘻,可以唔贴吗

我中意催銷遊戲!

霸定位先

即係要賣好貴嘅嘢比你至可以賺多啲四幣...

好主意

煩惱 發表於 2011-8-11 20:38
咁 sell 果第二樣啦...

POST左能改嗎

神奇手電筒
北上尋歡一族隨身必備
功能:
1)行夜街 、好幫手
2)飲左酒 、上唐樓、唔怕火燒手 、入唔到門口
3)搵女開餐 、好幫手
   驗明正身 、性病走

現售:200、有買襯手。
隨機附送CP搵女地圖

超級絕版可口可樂專業型遙遙有相

市值 : 約500蚊

現售 : 100,000蚊

賣點 :雖然市值只有五百但各種可樂絕版遙遙正於四台及各forum炒賣中.

例子 :超級絕版可口可樂1988年奧運3遙遙有相
           http://141hongkong.com/forum/thread-786676-1-1.html
                   做緊特價.遲D加價,特價至9月30日.加價後180萬二手3個 70萬一個 傳聞大陸更值600萬.

超級絕版可口可樂專業型遙遙絶對為下一炒賣熱貨,我等錢使等至急放平讓,手快有手慢冇

煩惱 發表於 2011-8-11 20:38
咁 sell 果第二樣啦...

同乃祈福得唔得

我又賣....
刺激你荷爾蒙急速分泌的火爆性感T恤~~

一著上身, 馬上解決因為身材唔好而產生既視覺污染問題~
如果使用者再稍為加以善用~
更可以做出令本來已經對你無興趣既男伴重新抬頭做人之功效~!!
送禮自用, 維繫婚姻, 勾佬紅杏, 必備良品~

市價: $99蚊/件
現價: $9999蚊/件!!!  (你無睇錯!! 因為我好貪錢!! 哈哈)