請問傳銷是不是不是太好; 如果有朋友叫我入貨, 如何辦?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有朋友好似唔買冇朋友咁, 一定要我幫佢買健康食品, 再叫我賣俾其他人;
其實我覺得

要我買先當我係朋友

咁的朋友要唔要都吧
传销害人害己,唔好做~
會好煩。如果係 member, 實質個個月叫你比錢買嘢。直接 reject 啦!話自己手緊同無用XX產品嘅習慣。
呢個朋友其實已經變左質,被人洗左腦啦, 但他已經豁了出去,需要等他知道做唔到啦,先至可以回頭,你而家同距講是無用的! 建議避距,或相反地拒絕距!
不好做! 如要搵錢! 有很多途徑! 可做生意! 做金融,做地產代理! 保險代理!
我去過銅鑼灣的一家傳銷公司,叫_ _C的,他們就是洗腦式的傳銷公司,方法是走歪嘅一種,用開會,吹虛,誇張的手法去拉新會員入會。由於香港已經有太多如此的傳銷經驗,不會有太多的香港人上當了,所以現在多於9成的新會員都是大陸人。這個是自由行無意做就了另一個商機給這家傳銷公司,令他們日益壮大的原因....雖然,政府已經立例禁止以拉人入會為目的的傳銷行為,但是沒有正中這些公司的法律縫隙,是禁止不了的東西。
系可以禁的,層壓推銷是犯法
不過拉人起訴唔容易。
至於產品好,而用傳銷方法經營,
蒹合法的,amway算系一哥
自己小心D..
係朋友就5會搵你啦;

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-11 08:40