元朗雞地富臨海鮮酒家 真實食評

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

話說昨晚一行11人(1位小朋友)去富臨食晚飯

一進去感覺的確很不錯(新裝修)環境不錯感覺良好

誰知道一坐下來看見那些本應該晶瑩剔透的水杯是舊的還很多污垢,已經馬上對這間店產生一種失望的感覺

到朋友開始點菜 點了八個小菜一個湯 部長馬上去落單了,但過了10分鐘才是惡夢開始

本應該上湯先的,但遲遲未上,結果來了個刺身拼盤,但這個所謂的拼盤我敢肯定連百佳20蚊份的都比不上,三文魚8片非常薄不新鮮 象x蛑也是不知所謂才6小片
超不滿意地吃才第一道拼盤後,部長就來了,說沒我們要的湯也沒有幾個菜(芝屎焗龍蝦都可以話無芝屎..)強調時間是晚上8時30分...正常合理食飯時間竟然3-4道菜都沒有 朋友們都開始反感了 就打算隨便改幾個菜就吃完走了 結果後來的小菜真的難登大雅之堂 坦白說連街市15元的飯盒也能比他好
叫湯沒有湯
刺身拼盤垃圾級水準
燒味拼盤水準很低
生炒排骨一般水準
炒碟菜都咸到仆街

點了條班吃,結果還是蒸過左火,口感差好似食豬肉!還有懷疑是死魚來的

唯一像樣的是生菜包吧..

結果埋單1013元還要收小孩茶介 我幹你他娘的垃圾富臨海鮮酒家 睇你做得幾耐

比一千蚊食咁既垃圾食材人客食 真係不能知所謂

最後一行人朋友還要回家叫外賣呢..真可悲
收到~深表同情
但我從不會在中式酒樓叫刺身...
生炒骨都做唔好嘅酒樓
執得!
回覆 讚好 不讚 使用道具

收到晒~一定唔會去,睇下幾時摺埋~

多謝報料,深表同情

見刺身唔掂,部長話呢樣冇嗰樣又冇,你閣下就好嗱嗱冧準備埋佢單啦,仲咁老襯轉第二樣菜?
同時,中式酒樓食刺身,你有冇搞錯??

集團那家?出名只可以叫有大特價的菜,其他時候是不會去的,服務是水平以下。

回復 愛吃草 #1 的帖子

11人 埋單1013元  富臨海鮮酒家

回復 petermak #5 的帖子

朋友想食?我沒拒絕! 酒樓有刺身食唔出奇 但奇就奇在水準太差

回復 lampak #7 的帖子

因為幾度菜都點了沒上(點時無話無,等左30分鐘先話無)

回復 愛吃草 #8 的帖子

酒樓有刺身食唔出奇,不過最好咪制啦,中式廚房嗰套刀同程序跟正統日式料理係兩碼子事!好高危!!

多謝報料,深表同情, 嗱嗱冧單, 走為上着.

下次去元朗,我會記得唔去富臨

多謝提點

回復 BB29 #12 的帖子

去元朗要食燒鵝

間間富臨都咁差