[個人作品] 大衛牛 博物館遊記 !!! (攝影研究版)

睇博物館,不離大英,羅浮,紐約,記憶中,
DC Smithsonian Institute 都好多野睇。
回覆 讚好 不讚 使用道具

睇博物館,不離大英,羅浮,紐約,記憶中,
DC Smithsonian Institute 都好多野睇。

回覆 假波男 的帖子
有冇坐船去自由神像?

有, 都係指定動作.
其實都係主要睇博物館: Ellis Island

紐約的博物館(Metropolitan & MoMA)都是世界頂級的, 甚至比Washington DC的還要好.

若能事前做功課, 先browse一下這2大的web site, 看起來更有趣味

夜景唔錯,我都想有機會去下依D地方影相!

回覆 假波男 的帖子

DC 嗰幾日冇做功課, 以為Simthsonian只是admin office, 所以錯失了.
只去了幾個合小孩的博物館, Nature, Air & Space etc

dswhkg 發表於 2011-10-24 10:27
回覆 假波男 的帖子

你有冇覺得, 自由神像好難影 ?
船上太搖晃,到上岸已經近得濟,影唔到

假波男 發表於 2011-10-24 10:53
你有冇覺得, 自由神像好難影 ?
船上太搖晃,到上岸已經近得濟,影唔到

係架, 但有防震VR, 加上陽光下快門速度夠快, 不100%聞相, 都冇問題既.

反而人多就係個問題, 好似尼張咁, 神像的面幾乎看不到了... 唔好意思霸住個船邊位咁耐, 好多人都想用神像做背景拍照.