[其他] 一條友去韓國旅行,可以食得乜呢?

睇到我流晒口水
回覆 讚好 不讚 使用道具

食飯不要拿起盛飯的器皿....真係唔講唔知

完全自由 發表於 2012-2-28 15:21
不過前面有師兄講, 新一代已經唔係好理呢d規矩

最怕係遇到巴士阿叔

j0j0 發表於 2012-2-28 15:23
最怕係遇到巴士阿叔

咁又唔會, 韓國人普遍來講仲係好守規矩

討論

吸引: 5.0 搶鏡: 5.0
吸引: 5 搶鏡: 5
發表於 2012-2-28 15:28

韓國真係無咩好食

自由師兄你都好刷得喎
我上年年尾都係自己一條友去大阪
真係食唔到你咁多野,餐餐都係食拉麵或去吉野家
冇咩點食特色野,係最後個日去搵日本朋友先食到特色野

yamamoto 發表於 2012-2-29 01:52
自由師兄你都好刷得喎
我上年年尾都係自己一條友去大阪
真係食唔到你咁多野,餐餐都係食拉麵或去吉野家

其實我都係跟旅遊書架姐!

反而我去日本都冇咁多花款架, 一來因為日本d野真係好貴, 二來就算係簡單嘅野佢地都整得好食; 就算一間普通嘅回轉壽司店, 拉麵店, 質素都已經比得上係香港嘅高級日本餐廳.

以下相中, 係我係大阪火車站一間好up dup嘅烏冬店食嘅, 但已經好鬼好味, 比我係香港食過嘅任何一碗烏冬好.....吹漲!

完全自由 發表於 2012-2-29 14:46

反而我去日本都冇咁多花款架, 一來因為日本d野真係好貴, 二來就算係簡單 ...

試過有一間拉麵連鎖店喺香港開分店, 同日本既味道完全唔同, 而家仲好似摺晒添
所以好多地道既食品, 真係當地做先最好味

完全自由 發表於 2012-2-29 14:46

反而我去日本都冇咁多花款架, 一來因為日本d野真係好貴, 二來就算係簡單 ...

自由師兄講得好岩,日本d食物雖然好簡單
但睇得出佢地真係得好有心囉
其實一d日本既舊區都有唔少有平又好食既野
好似我去過天王寺區咁,地方比較舊
我去左間居酒屋食一個餐,港幣都係大約68蚊左右
有烏冬又有魚生飯,好抵食又好好味

Kick Off 發表於 2012-2-29 17:14
試過有一間拉麵連鎖店喺香港開分店, 同日本既味道完全唔同, 而家仲好似摺晒添
所以好多地道既食品, 真係 ...

kick off 師兄講得好岩,就算係吉野家,
日本既吉野家都好食過香港既好多呀
始終地道先係最好味