[野戰/槍械] 你會戴那支狙擊槍落場? (氣槍)

試述原因

本人的選擇:M24 因為方便及輕身, 方便襯Gear
單選投票, 共有 12 人參與投票

投票已經結束

33.33% (4)
16.67% (2)
25.00% (3)
0.00% (0)
0.00% (0)
8.33% (1)
0.00% (0)
16.67% (2)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
K98k  可唔可以?
回覆 使用道具

回覆 lf2sai 的帖子

樓上便有那個WWII model choices
回覆 使用道具

求奇携支k仔落場味得囉,重叠叠,扥咩。
回覆 使用道具

M700有味道夠原始~
回覆 使用道具

我之前用過2把,一把aps-2,一把m14~
前者手拉彈弓,好處:準,我歸好0之後5x倍既距離(我估應該2-300m)有條友o係轉角伸個膝頭既一隻角仔出黎我打得中,而且每次只可以打一槍,所以隱密性高,
                              而且因為每一槍都要諗過先打,培養到好既狙擊習慣
                      壞處:慢,因為打一拉一,25+1飛(真槍應該得5+1飛),如果比人捉到位好大獲,無side arm一定走唔甩~
前者電槍罐底,好處:快+準:有半自動同全自動,半自動依然係果句,準,o係比$場打我o係低位打返上去2層高2-300m距離(都係斷估,因為同樣都擰到5倍鏡),條友
                      以為自己好安全,o係個戰坑得半個頭盔凸o左出黎(仲要背住我),我用前一晚o係書度學返黎既半盤坐姿態試,一槍之後"當"一聲令佢一邊好驚訝咁
                      叫死一邊成為果場game第一個返死人區既人,而小弟之後場場game都比人第一個圍死(死亡率高達33%up),因為之後對面2個狙擊手一直一開場
                      就追住我黎打.
                      第2樣好處係因為佢係半自動,唔會比人火力壓制到完全無反抗能力.
                      壞處:都係個好處帶黎既,因為半自動既關係,開槍前諗既時間小o左,1shot1kill既比率低o左~而且因為比人搵到果陣會反火,所以隱藏技巧差o左~
回覆 使用道具

小弟都打左好幾年手拉( 馬記vsr10 同 ca既m24) 再拎支1911,其實只要你肯忍手,一般存活都算高。最重要你一日未死,對手心理壓力越大。如果你發覺場場都好快出局,試下諗下你會唔會一開始吹雞已經俾對面lock住左?穩藏時會唔會唔覺意因為手拉槍太長申出過自已掩護;掩護究竟適唔適合自已?開槍時有無確定會唔會暴露左自已位置;如等其他人開槍時先開槍?
狙擊位置殺敵固然重要,但掩護隊友,俾敵方無形壓力才是狙擊手最重要位置。
*純粹交流,絕無惡意 :  )
回覆 使用道具

小弟只有一支L96,落場打好正,但真係好重,如果入多一支VSR10配多支HI-CAP5.1落場會好好多
回覆 使用道具

marui vsr10!好輕又準
回覆 使用道具

I would go for VSR 10! Light and accurate !
回覆 使用道具

M14,,very good for aiming.正
回覆 使用道具

回應 tomgg #10 的帖子

M700有味道夠原始
回覆 使用道具