我心目中最好的漢堡餐廳 Jack in the box

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

相信好多人都會記得Jack in the box呢個品牌
對於我黎講, 到今日為止佢係性價比最高的漢堡餐廳
(果d過百蚊龍蝦漢堡唔比較)
仲記得以前行開尖沙咀同旺角, 都會去食一餐,
果d牛肉漢堡厚過而家麥記足三兩, 磨葫雞扒包又香又夠料, 係果魚柳包就唔係咁欣賞

有時真係覺得幾遺憾, 以優質食品作為管理的公司, 反而輸在廣告花巧
我自己好鐘意食漢堡(雖然唔鐘意飲汽水),
而家要食漢堡, 要搵好耐至搵到好地方,
各位兄弟有乜推薦?

幾十蚊一個餐既漢堡, 我覺得 burger king 都 ok
起碼漢堡有肉味, 燒出黎夠香
三四十蚊價錢走中價路線

不過最近半年發覺佢地 d 薯條開始走樣, 細條左又炸得唔趣
無改善的話, 可以唔使幫襯
回覆 讚好 不讚 使用道具

JACK未食過
BK 有時都會食
M仔就機會多D

鬼叫佢市場佔有率高咩
仲有以本傷人既$20餐

我以前鍾意食 Wendy's

其實而家香港重有邊幾間burger?
M
OOO
burger 傾...
以前咪有間尖咀既大大份美國burger, 好鬼貴, 而家重有無? 唔記得咩名了.

JZX100 發表於 2012-4-16 15:39
我以前鍾意食 Wendy's

Wendy's 冇左好耐囉

Wendy's 都ok, 不過又慴埋
好似有間叫潛水艇, 唔知得唔得

以前中環果間 Monster Burger 其實幾好食 , 無啦啦又執埋 ...

趙雲 發表於 2012-4-16 15:46
其實而家香港重有邊幾間burger?
M
OOO

係咪海運大廈果間 Freshness Burger 呀 ? 有係度呀
http://www.freshnessburger.com.hk/news.htm

仲有一間日本既 MOS Burger, 不過又係一般貨色

回覆 周百通 的帖子

ching講既潛水艇會唔會係subway? 佢係賣熱狗

回覆 Kick Off 的帖子

Mos 的漢堡係差啲, 但佢地既rice burger真係好正

哈迪斯都唔錯

one more call Jollibee at Central....but never try b4....

梁sir 發表於 2012-4-20 16:39
one more call Jollibee at Central....but never try b4....

This one is come from Philippines and I didn't try also

Jack in the Box真的唔錯,不過當時不算便宜,當時的人們的口味等問題,很難像老麥般普及。
當時還有間Arby's,賣烤牛肉包的,味道不錯,不過Marketing做得麻麻,也拜拜了。

同意幾十蚊一個漢堡餐既話,burger king算係ok

麥當勞係嬴左大眾化又方便 .. 仲有麥麥送 ..

要好食既漢堡真係無幾多度 .. 一係自己動手做

梁sir 發表於 2012-4-20 16:39

this one is 老菲旗店, ma ma D la.

咱家喜歡吃Wendy 的培根未來戰士。。 阿門