[野戰/槍械] UMAREX G36KV

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

請問
有冇人玩過呢款 ?
有咩評價呢 ?
有咩好提議 ?
唔該~

登錄/註冊後可看大圖
不知道呢款, 但一般 Umarex D槍是十分好和可靠
made_in_HK 發表於 2012-4-20 04:53
不知道呢款, 但一般 Umarex D槍是十分好和可靠

香港製做既質數應該好過國狗, 而且國狗越黎越貴, 所以感覺上都係選擇陀地有保証D~
張家輝 發表於 2012-4-20 10:39
香港製做既質數應該好過國狗, 而且國狗越黎越貴, 所以感覺上都係選擇陀地有保証D~ ...

佢E支 話就話HK牌子, 但未又係大陸生產&組裝, 到HK先換包裝咋.  

質量黎講, 外觀冇咩問題, 但內部既話, 要睇你彩數la
m16a4 發表於 2012-4-20 12:53
佢E支 話就話HK牌子, 但未又係大陸生產&組裝, 到HK先換包裝咋.  

質量黎講, 外觀冇咩問題, 但內部既話,  ...

請問佢呢款個波箱係咪快拆彈弓 ?
張家輝 發表於 2012-4-20 12:56
請問佢呢款個波箱係咪快拆彈弓 ?

係快拆彈弓! 佢係彷AxRx既設計, 但好似冇左spring release 功能

但我建議你都係由頭set過D齒好D, 佢有小小公差, 但緊要買果時試清楚睇清楚, 佢地D QC 麻麻
m16a4 發表於 2012-4-20 13:25
係快拆彈弓! 佢係彷AxRx既設計, 但好似冇左spring release 功能

但我建議你都係由頭set過D齒好D, 佢有小 ...

冇左spring release能力 ? 即係冇得裝啤鈴尾頂 ?

曾經有個名人傳授我set齒技術, 所以波箱我係一定會重新執過既, 最緊要係佢杯士孔唔好有高底公差囉~
UMAREX正野黎
抵用又比較平,好過你買國狗同埋"SR屍"
xm1967 發表於 2012-4-20 20:51
UMAREX正野黎
抵用又比較平,好過你買國狗同埋"SR屍"

我就係諗, 與其買JG, 不如買UMAREX啦~
張家輝 發表於 2012-4-20 21:01
我就係諗, 與其買JG, 不如買UMAREX啦~

冇錯
有間鋪賣金弓(G36K/KV)八百幾,U記大約1400-1600

2間廠差四百幾蚊,國狗對我黎講實執到窮,但係U記一向出名襟用,而且原裝力已經去到1.4-1.5J
xm1967 發表於 2012-4-20 21:08
冇錯
有間鋪賣金弓(G36K/KV)八百幾,U記大約1400-1600

set埋波箱咪起碼>1.6J !? 可以直接用鋰電嘛 ?
張家輝 發表於 2012-4-20 21:12
set埋波箱咪起碼>1.6J !? 可以直接用鋰電嘛 ?

呢層唔係太清楚
但係我遲下都買返把
冇錯

師兄可能有所不知! 所有Umarex既槍都係OEM產品, 冇一定係質量保障!

如果想要襟用, 可以考慮AxES .
m16a4 發表於 2012-4-21 19:32
師兄可能有所不知! 所有Umarex既槍都係OEM產品, 冇一定係質量保障!

如果想要襟用, 可以考慮AxES . ...

好難搵wo
邊度有?
xm1967 發表於 2012-4-21 21:05
好難搵wo
邊度有?

AREx 好多地方都有呀! e-興趣有現貨呀!
多谢分享
但我支hop-up有問題,set吾準
marvelous3210 發表於 2012-5-21 15:39
但我支hop-up有問題,set吾準

成個哭泣座換左佢得嘛 ?
冇錯

師兄。。。U記的槍全部咪又係國狗OEM。仲要期期唔同供應商,睇彩數咋。樓下師兄就講得啱,想襟用同質量好啲,買戰神係一個唔錯既選擇。佢地啲質量嚴謹啲。
Umarex D槍是十分好和可靠 <---- yes

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 09:39