樓主: yungchiwai88

而KFC真係不知所謂....

咩野都有利有敝, 要取到平行的中線唔易.

小弟認為商業社會, 有一定的公平的競爭, 先至唔會有太K形的現像.   
回覆 讚好 不讚 使用道具

intime 發表於 2012-6-16 14:23
咩野都有利有敝, 要取到平行的中線唔易.

小弟認為商業社會, 有一定的公平的競爭, 先至唔會有太K形的現像 ...

係....
想當年我以為M記係最底人工, 點知原來KFC仲底...

yungchiwai88 發表於 2012-6-16 15:03
係....
想當年我以為M記係最底人工, 點知原來KFC仲底...

係呀, 有時名牌唔一定人工高.  以前10幾蚊時薪可以請到d咩嘢人呀, 你話?

有咗最低工資之後, 老闆更加會加價, 所謂羊毛出自羊身上.

但加咗價之後, 整體的服務有冇改善呢?  

intime 發表於 2012-6-16 16:05
係呀, 有時名牌唔一定人工高.  以前10幾蚊時薪可以請到d咩嘢人呀, 你話?

有咗最低工資之後, 老闆更加會 ...

係, 以前十幾蚊個陣可以請到好多有心做野既人....
而家? 個個懶晒....

yungchiwai88 發表於 2012-6-16 16:08
係, 以前十幾蚊個陣可以請到好多有心做野既人....
而家? 個個懶晒....

冇錯.  以前10幾蚊請到果 d 人係勤力, 有心做嘢的人,
只是他們可能有缺陷, 或年經大, 或外觀不佳,
所以他們有一份工, 就會好俾心機去做.

intime 發表於 2012-6-16 16:59
冇錯.  以前10幾蚊請到果 d 人係勤力, 有心做嘢的人,
只是他們可能有缺陷, 或年經大, 或外觀不佳,
所以 ...

其實咁又兩難既,
如果得十幾蚊又真係養唔到家

回復 yungchiwai88 #1 的帖子

C hing...Does not matter,  I do not eat KFC for years.....just let it disappear

TOWINGWING 發表於 2012-6-19 15:20
回復 yungchiwai88 #1 的帖子

C hing...Does not matter,  I do not eat KFC for years.....just let it d ...

消失?無可能...

yungchiwai88 發表於 2012-6-19 15:42
消失?無可能...

以前消失過, 但至今時今日唔易再消失.   

KFC...好耐都冇幫趁過...
其實係好少幫趁快餐

KFC終於都覆左我啦

yungchiwai88 發表於 2012-6-21 02:00
KFC終於都覆左我啦

佢地點講呀?   

親愛的X先生:
謝謝閣下來函及向我們反映意見。本公司得悉閣下早前於大埔超級城分店遇到的不愉快經歷表示歉意。
收到閣下對事件的投訴後, 管轄大埔超級城分店的區域經理何先生已立即了解事件及進行跟進。此事件為閣下帶來不愉快的經歷,本部謹代表公司再次向 閣下致以深切的歉意。
為避免再有同類事件發生, 區域經理何先生已展開各項跟進工作, 有以下各項跟進先後完成, 包括:
1.          區域經理親自到分店了解事件狀況, 並向餐廳管理組及員工作出嚴厲訓示, 確保同類情況不再發生

2.          向有關員工作出嚴厲的口頭警告及得到員工承諾改善待客態度

3.          加強餐廳員工對顧客服務的培訓工作, 提醒員工必須時刻照顧顧客的需要

4.          餐廳管理組必須時刻注意產品的製作量及存貨量, 以配合餐廳的運作

5.          加強「神秘食客」突擊審查餐廳的營運狀況

就是次事件,本公司非常感謝閣下提出的寶貴意見,給予我們很大的改善空間。本部謹代表公司再次就事件向閣下致以深切歉意,希望閣下能繼續支持我們的產品及服務。日後如有其他意見,歡迎再次電郵或於辦公時間致電顧客服務熱線2745-2903與我們聯絡。
謝謝 !
肯德基顧客服務部

From: Customer Service [mailto:[email protected]]
Sent: Wednesday, June 20, 2012 12:01 PM

Subject: KFC 投訴回覆

親愛的X先生:

多謝你的來函及來電向我們反映意見, 本公司就你所遇到的不愉快經歷深表歉意。閣下之投訴已轉介營運部跟進, 而我們亦會於跟進後電郵回覆。如有任何查詢, 歡迎隨時電郵或於辦公時間致電顧客服務熱線2745-2903與我們聯絡。
謝謝 !

肯德基顧客服務部

yungchiwai88 發表於 2012-6-21 18:20
親愛的X先生:
謝謝閣下來函及向我們反映意見。本公司得悉閣下早前於大埔超級城分店遇到的不愉快經歷表示 ...

呢 d 例牌回覆內容, 冇 d 誠意.  把托!   

intime 發表於 2012-6-22 13:42
呢 d 例牌回覆內容, 冇 d 誠意.  把托!

無呀, 打算遲多兩日再去睇下...

yungchiwai88 發表於 2012-6-23 02:13
無呀, 打算遲多兩日再去睇下...

去KFC睇下?  

我昨日去咗另一 "添好運" 新店飲下午茶, 食點心.  

高水平食品, 價錢唔算貴, 服務尚好.   

去第二度食仲好...

intime 發表於 2012-6-24 10:04
去KFC睇下?  

我昨日去咗另一 "添好運" 新店飲下午茶, 食點心.  

哈哈, 都無去到~算吧啦...

zczczccz 發表於 2012-6-24 10:30
去第二度食仲好...

無錯無錯~~~

根本宜家好多後生仔女做野唔知做緊咩  之前去買個麥記 條女又慢又拎錯野 火滾到我