東芝新款全球最薄、最輕平板電腦AT200

回覆 讚好 不讚 使用道具

Dragondogcat 發表於 2011-9-3 00:55
等多幾個月又有新

個個月都有新野架啦

煩惱 發表於 2011-9-3 01:03
2 手起碼蝕一半...

9仔

正..非常之正...所有Spec.都係我想要, 如果太貴就唔會買..最多6千...
ipad2個display最靚,可惜傳data麻煩又唔support flash...
本來等緊買三星,可惜得個16G, 又唔support micro SD...

咁咪要等到年尾先知買邊部....

回覆 煩惱 的帖子

二手賣俾你都係餂一千啫

回覆 水晶晶 的帖子

多謝水晶晶版

回覆 煩惱 的帖子

我6,000買番嚟,  (你1皮嘅半價)賣俾你

呢件係好野黎, 我估要六千尾.  都係等年尾變形金剛二號出, 四核都應該係六千樓下.

回覆 煩惱 的帖子

咁就要睇吓先喇 !

其實iPad 成功, 9成都係因為教徒眾多同埋超多apps 俾你玩,
講spec 要嬴iPad 唔難...不過我覺得呢部野唔荒會hit 得去邊~

好吸引
但爭果幾十克真係feel到?

回覆 assusys 的帖子

很好很好的平板啊

禾估六仟尾

剛check過,仲未有開售價

雖然平板的市場好多人爭, 但絕大多數都係apple的天下,
雖然toshiba係輕同薄少少, 都未必可以同 ipad 2 抗衡

登錄/註冊後可看大圖

呢隻仲薄、仲輕
CPU: Cortex-A9 及雙核心架構設計,CPU 1.5GHz
GPU: 具備符合 OpenGL ES 2.0 的圖像處理引擎
HD: 支援 1080P 的 H.264 影片解碼
AUDIO: 對應透過 HDMI 1.4 進行影像輸出及 Xtreme Fidelity X-Fi 音效技術
多點觸控電容式屏幕: 10.1 吋 1280×800
年尾還會提供採用 ZMS-40 四核心處理器

來源:engadget

duck8200 發表於 2011-9-17 14:08
呢隻仲薄、仲輕
CPU: Cortex-A9 及雙核心架構設計,CPU 1.5GHz
GPU: 具備符合 OpenGL ES 2.0 的圖像處理引 ...

多謝duck8200提供資訊分享

ZiiLabs 展示全球最薄的10.1平板電腦,還有四核版本
Toshiba 在今年 IFA 上震撼發表了機身厚度僅 7.6mm 的10.1平板電腦 AT200,不過這個全球最薄的紀錄很快就被 ZiiLabs 打破,日前他們釋了最新 JAGUAR3 Android 平板的參考設計樣本,顯示機身厚度只有 7.4mm,而且還有四核版本。
由於 ZiiLabs 是一間半導體廠商,所以 JAGUAR3 將搭載自行研發的 ZMS-20 處理器,而該款處理器是採用 Cortex-A9 及雙核心架構設計,核心時脈達 1.5GHz,具備符合 OpenGL ES 2.0 的圖像處理引擎,同時可對應透過 HDMI 1.4 進行影像輸出及 Xtreme Fidelity X-Fi 音效技術,而且支援 1080P 的 H.264 影片解碼。此外,新聞稿還提到,第四季還會提供採用 ZMS-40 四核心處理器的 JAGUAR3 版本,時脈一樣為 1.5GHz。
除了處理器型號外,新聞稿也提供了 JAGUAR3 的其他具體硬件配置,包括 10.1 吋 1280×800 多點觸控電容式屏幕、1200 萬像素雙鏡頭,預載最新的 Android 3.2 系統,而電池容量可提供連續 10 小時的使用時間。目前,這個 JAGUAR3 設計樣本已交給部分廠商客戶參考,甚至他們可以直接使用,預計相關產品最快會在今年底問世。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

回覆 duck8200 的帖子

科技一日千里, 廠家真真頭痛 !

assusys 發表於 2011-9-17 17:47
回覆 duck8200 的帖子

科技一日千里, 廠家真真頭痛 !

未出街就有對手

回覆 水晶晶 的帖子

會唔會係價錢挑戰呢?