[芭提雅] 重遊曼谷 第二季 Part 4 (是拉差日K)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

寫咗兩Part Clubbing, 有D悶, 轉下講日K!

原本今次諗住去曼谷玩幾次日K, 鑽研適合自己嘅玩法, 但因突發情況, 曼谷日K完全冇去,  反而去咗是拉差一晚.

尋晚終於等到行動組組長mm1234cc兄出報告, 等我可以慳番好多口水, 只係作補充就得!   另外有關是拉差夜遊, 好多師兄report都已經詳述報導過, 首推當然係地主師兄深度遊報告,  好多資料我都唔再重複!!

https://141hongkong.com/thread-2714193-1-1.html

當我星期六响Differ玩緊嘅時候, 是拉差分隊不斷send相及報告戰況.  借幾幅團友影嘅相同大家分享下:

SUNDAY 星期日朝頭早, 條女啱啱走咗, 我再認真睇返團友send啲相同埋佢哋描述, 我get到嘅重點係: 囡囡數量多, 後生, 食用率高, 有金魚有木魚, D女唔出芭堤雅 (貼錢都唔肯).

即刻決定, 起身執行李, early check out 芭堤雅酒店, book是拉差酒店, 約咗行動組組長共兩條友出發!!

芭提雅搭Blot去是拉差大概300thb, 中間有少少不愉快事件.  Bolt 的士響車上臨時加價, 我指撚住佢嚟屌, 屌到個司機終於放低我同組長響芭堤雅北站, 之後我仲響Bolt app 投訴個司機!!  呢啲咁嘅害群之馬劏遊客, 此風不可長!!

Call 第二部車順利到是拉差酒店, check in 之後去Robinson mall Sukiya 食牛肉飯.  唔錯, 有水準!!

諗住是拉差小鎮  點都有啲嘢行下啩?  Sorry, 冇!!!  好似一條簡陋嘅村莊, Robinson mall 旁邊都有啲小食攤檔, 行落幾條街間唔中有啲食肆同日本酒吧餐廳, 其他冇乜特別.

唯一發現就係有間 綾香massage ,  冇入去, 不過我諗應該ok啩!

響條街冇嘢做, 又去Amazon飲咖啡, 又食船麵打發時間, 一直等到七點幾,  花街啲舖頭好似未開咁, 我就返酒店抖一抖先, 八點半約組長落去再睇....

可惜, 八點半後依然淡靜, 相信只有三成日K店有開, 咁按比例來來數目應該比響星期六晚得返30%  

D女得唔得?冇錯, 係後生, 目測大部分20歲咁上下, 但係論顏值, 恕我直言, 唔得!   唔好講佢哋嘅返工製服好核突, 只係講佢哋嘅化妝/髮型/overall image, 都畀人一種好老土, 好村姑嘅感覺!!  如果你話樣輪廓本身靚, 我諗都唔超過10%!

如果做比較, 曼谷Thaniya日K D女完勝! (咁當然排除幾間豬扒專門店) 唔講年紀, 我甚至覺得蛇美overall 啲女都靚過是拉差 (當然唔好講夏蕙姨極端例子啦又)....

每人品味同要求都唔一樣, 呢個係我嘅意見, 畀大家參考下啫!

講到尾都係揀一個啫, 唔會揀唔到!  主街求其揀一間最多囡囡數目嘅, 門口同媽咪講清楚一定要出街嘅, 媽咪同啲女講邊個肯出街舉手  大概八成可以出街.   唉! 十幾條女唯一一個我覺得靚嘅冇舉手, 冇計, 退而求其次, 得兩個舉手較為好少少. 組長揀A我揀B,  叫我揀多個都揀唔落手!

入到去坐大廳, 完全冇mood唱歌! 八成日文歌唔識唱, 亦無謂響其他日本人前獻醜. 英文歌好多都唔啱音, 寧願同囡囡傾下偈玩下四連環....

玩咗都唔夠一個鐘頭, 組長好快就傾咗條女LT, 話想早走上房開波 ! 我山長水遠過嚟是拉差, 點會玩一陣就走, 飲下酒煲下煙,  LD 都唔會限住條女任佢叫, 洗得幾多吖,  終於坐咗兩個鐘,  埋單三千幾 , 之後帶走條女返去ST!

返到酒店房details就唔講啦,  總之係投入, 唔係技術高嗰隻, 係似真正男女朋友做愛嗰隻.   呢個trip最難忘就係呢一Q!    
坦白講我揀嗰條女真係唔算靚, 放響蛇尾分分鐘一個禮拜都發唔到市,  不過我就真係幾鍾意佢嘅眼神, 有少少初戀嘅感覺!!

Real Heart.png
Picture borrowed

完事之後當然床上面傾計(我強項). 全程google translate, 最後交換Line & IG 呢個環節唔少得!  其實返到香港同條女都間唔中傾幾句LINE, 呢一樣嘢值得讚!

第二日中午是拉差搭巴士出曼谷Ekkamai,  個站響Robinson 旁邊, 兩個鐘頭一班....

感想  

是拉差值唔值得去呢? 我嘅睇法係:

1. 雖然啲女數量多同後生, 但村姑feel, 顏值遠遠不及曼谷日本街
        2. 啲女較為純樸, 容易搵到GFF,  鍾意玩feel嘅師兄可以諗諗
        3. 價錢唔會平曼谷好多, 最後埋單可能相差只係幾百銖, 計埋車錢/酒店冇乜So
        4. 是拉差唔值得留多超過一晚, 日頭冇乜嘢好做.
        5. 做過資料搜習, 是拉差夜店其實有d 所謂local club/bar, e.g. Cool club, 39 exclusive, 啱唔啱遊客玩我唔知, 我淨係知道相比曼谷芭堤雅選擇爭好遠!!  如果師兄們LT條女, 未返酒店之前想去增進感情, 曼谷option多好多. 去宵夜, 去飲嘢, 去clubbing,  是拉差相對選擇較為少, 十二點鐘條街好靜, 好多鋪頭都閂曬..

結論: 如果未去過, 去一次體驗下ok, 但千祈唔好星期日去, 好多店都唔開!

咁我自己會唔會再去?  只可以講, 如果我再去, 都應該係揾番先前嗰條女, 冇乜探索其他囡囡嘅意欲....

-- END OF PART 4 --
回復 manmannew ##1 的帖子

我覺得是拉差似深水埗, 所以經過咁多次都冇停留過

之前我係“手機app版”有提過Bolt有時價錢太低, 但果度人流應該唔多, 冇乜人睇過, 如果啲司機覺得價錢太低, 應該先同個客用短訊講, 或者直頭唔接
回覆 讚好 不讚 使用道具

栢豪師兄,是拉差好多囡都係weekend PT學生妹, 所以先至同理想有少少差距,繼續等栢豪師兄其他PTY包膠學野

有女友FU是最好啦!!找不找不到,玩到後面都是玩感覺, 顏質花錢就找的到

HKtraveler 發表於 2022-12-18 12:12
回復 manmannew ##1 的帖子

我覺得是拉差似深水埗, 所以經過咁多次都冇停留過

疫前PTY去是拉差包車500珠(當時PTY唔可以用Grab),但是拉差返PTY用Grab都係32x珠,所以我覺得300幾珠應該係合理價。

190250 發表於 2022-12-18 12:58
疫前PTY去是拉差包車500珠(當時PTY唔可以用Grab),但是拉差返PTY用Grab都係32x珠,所以我覺得300幾珠應該係合理價。

請先睇呢度:

https://141hongkong.com/thread-2702218-1-1.html

由芭堤雅去是拉差嘅距離同我由芭東去布吉鎮相約, 我果次係個司機一接咗我單生意就問, 咁我冇問題, 但如果係嚟到先講, 我相信我嘅反應同周柏豪師兄嘅反應差唔多

[其實是拉差距PTY半個鐘車程,google顯示30公里,我諗300零珠係合理掛?PTY去BKK airport 都係1000珠,要120公里,司機仲要早兩個鐘响我酒店等。

司機打比師兄話要加價其實可能有其他原因啦我估。例如路況好差/好塞車/唔想去目的地之類(可參考香港的士佬拒載原因)

甚至可能係蝦你遊客都未定

不過咩原因都好,上車先加錢就一定抵鬧

190250 發表於 2022-12-18 13:39
[其實是拉差距PTY半個鐘車程,google顯示30公里,我諗300零珠係合理掛?PTY去BKK airport 都係1000珠,要12 ...

同意呀, 所以我都話一係未嚟就問, 仲要好啲態度, 唔係就直頭唔好接, 嚟到先講就聽吊

同意思師兄講法!  如果價錢低, 你可以唔接, 如果想加少少, 開車之前你提出, 我同意就ok!

而家問題係坐咗十分鐘先講, 行李又放咗喺車尾箱, 有少少"焗"我接受嘅感覺

仲有, 唔係加一百幾十, 冇記錯應該加 600 定係 800!!  叫佢車我返酒店, 佢話要計我錢, 我有咩辦法唔屌佢? 好彩放低我哋嘅地方係芭堤雅北站, 如果唔係都好難再call車!

manmannew 發表於 2022-12-18 11:57
寫咗兩Part Clubbing, 有D悶, 轉下講日K!

原本今次諗住去曼谷玩幾次日K, 鑽研適合自己嘅玩法, 但 ...

首先想講柏豪師兄你P圖頭像咁似你真人

另外我認同不一定要選擇天仙美女,最緊要有眼緣

所以我鐘意同你一齊去揾食,因為大家唔會爭妹妹

manmannew 發表於 2022-12-18 13:46
同意思師兄講法!  如果價錢低, 你可以唔接, 如果想加少少, 開車之前你提出, 我同意就ok!

而家問題係坐咗 ...

哩d就直頭係蝦你遊客,不過如果响偏少少既地方掉低你,唔知call police 有冇用

sathai 發表於 2022-12-18 13:57
首先想講柏豪師兄你P圖頭像咁似你真人

另外我認同不一定要選擇天仙美女,最緊要有眼緣

Haha!  其實我嘅卡通頭像, 係用三叔 AR camera整, 基本上用真人相卡通化, 所以似, 係應該嘅!!

梗係唔會爭食啦, 除咗可能taste唔同, 你咁好人, 好禮讓, 有好嘢畀我揀先啫!

190250 發表於 2022-12-18 12:15
栢豪師兄,是拉差好多囡都係weekend PT學生妹, 所以先至同理想有少少差距,繼續等栢豪師兄其他PTY包膠學野

千祈唔好咁講!!  我D新手成日畀資深玩家話我唔識嘢, 講嚟講去三幅被, 我啲報告邊度有嘢學吖..

照師兄咁講, 有PT學生妹客串, 鍾意幼幼嘅師兄真係值得去是拉差玩下喎1

190250 發表於 2022-12-18 14:03
哩d就直頭係蝦你遊客,不過如果响偏少少既地方掉低你,唔知call police 有冇用

Police 聽講多數會幫番本地人, 所以都唔想搞咁多嘢

睇來是拉差無芭提雅咁熱鬧

感謝分享是拉差的經歷~如果想找PT學生妹真的可以去探探

拉差都去左。下次帶小弟見識見識

看照片不错不错, 我喜欢的幼幼村姑风格, 风尘味没有那么重 , 谢师兄分享 .

可能下次星期六去就會發掘到好野

manmannew 發表於 2022-12-18 13:46

而家問題係坐咗 ...

咁呢個真係好PK, 可能以前係揸的士, 的士佬最鐘意開車離開咗酒店先同你講價, 冇乜影響柏豪兄嘅行程嗻, 唔好影響揾女心情最緊要